Scoren met LinkedIn - Vivian Vertelt
15457
post-template-default,single,single-post,postid-15457,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

28 sep Scoren met LinkedIn

Het moment waarop ik besloot om ZZP’er te worden was niet alleen vreselijk spannend, ik ging ook een tijd van onzekerheid in. Zonder opdrachtgevers en met slechts een klein netwerk begon dit avontuur. Nou ja, begon… Waar moet je dan beginnen? Hoe kom je aan een netwerk? En welke dingen komen er nog meer kijken bij het zelfstandig ondernemerschap? Om zicht in zaken te krijgen besloot ik een lijstje te maken van to do’s en deze vervolgens naar prioriteit te schikken. First things first! Bovenaan mijn lijst stond het antwoord op mijn vraag, hoe kom ik aan een netwerk: LinkedIn!

Eerlijkheidshalve zal ik bekennen dat ik niet eens een LinkedIn profiel had! En dat terwijl LinkedIn  het grootste zakelijke social netwerk ter wereld (en ook in Nederland) is. Dagelijks wordt het gebruikt door bedrijven om medewerkers te screenen en kandidaten te beoordelen. Ook worden er duizenden banen gevonden en belachelijk veel mensen aan elkaar voorgesteld door gedeelde connecties. Kortom: als ik mijn netwerk wil uitbreiden en nieuwe potentiële opdrachtgevers wil leren kennen, moet ik zorgen dat op LinkedIn zit en mijn LinkedIn profiel up to date is! Na wat Googlewerk vond ik de belangrijkste punten die tiptop op orde moeten zijn op ieder LinkedIn profiel. Dit zijn ze:

Profielfoto

Het eerste wat mensen zien als ze op jouw LinkedIn profiel terecht komen, is jouw foto en je naam. Omdat je maar één kans hebt voor een goede eerste indruk, kun je maar beter zorgen dat je personalia er netjes en doordacht bij staan. Je foto bijvoorbeeld! Ik ben geschrokken van hoeveel mensen een slechte of niet gepaste foto gebruiken op hun profiel. Ikzelf vind een duidelijke foto altijd prettig. Niet eentje waar het hoofd van de persoon in kwestie duidelijk uit een groepsfoto is geknipt of eentje met zonnebril op vakantie. Gewoon een duidelijke foto, waar je vriendelijk en goed herkenbaar op staat. En belangrijk natuurlijk, dat je jezelf niet anders voordoet dan je in het echt bent!

Samenvatting

Je samenvatting zou iets over jou moeten vertellen. Dus niet wat je precies doet op je werk, maar meer over jouw persoonlijkheid en je goede eigenschappen. Waar liggen je ambities en waarom zou een opdrachtgever jou in moeten huren? Kortom, laat hier de beste versie van jezelf zien. Dit is je korte pitch die de opdrachtgever gaat overtuigen om verder te kijken naar de rest van jouw profiel.

Ervaring

Uiteindelijk scoor je pas echt punten met je werkervaring. Of iemand je in gaat huren heeft namelijk niet alleen te maken met dat je een leuk persoon bent, maar ook met wat je hiervoor hebt gedaan of nu doet. Oftewel: kun jij verzorgen, waar jouw potentiële opdrachtgever behoefte aan heeft? Besteed dus zorg aan de omschrijving van jouw ervaring. Plaats linkjes, documenten, filmpjes of presentaties bij je ervaring die jouw verhaal ondersteunen.

Diploma’s

Hoewel veel werkgevers werkervaring belangrijker vinden dan welke diploma’s je hebt behaald, is het echt belangrijk om duidelijk aan te geven welke opleidingen je hebt gedaan en welke diploma’s je in the pocket hebt. Je opleiding vertelt namelijk best wat over jou. En op je CV zet je immers ook al je opleidingen uiteen.

Skills

Iets leuks wat je kunt doen op LinkedIn is skills aanmaken. Vervolgens kunnen anderen dan hun waardering geven door endossements toe te kennen aan jouw skills. Een soort online complimenten die eerlijk gezegd alleen indrukwekkend zijn als je er een behoorlijke verzameling van hebt. Maar iedereen moet ergens beginnen! Dus vul net als ik dat lijstje met skills aan, zodat je mensen de kans geeft om jou te onderscheiden!

Mijn profiel is inmiddels ingericht en nu kan ik wel een netwerk gebruiken! Vind jij het leuk om met mij te linken? Nodig me dan uit voor een connectie op LinkedIn!

Vivian Vertelt is een initiatief van administratiekantoor Buro Freecon gevestigd in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Meer info? www.administratiekantoorregiorotterdam.nl

Geen reactie's

Geef een reactie