Let’s catch up! - Vivian Vertelt
15539
post-template-default,single,single-post,postid-15539,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

08 okt Let’s catch up!

Alleen je contactenkring vergroten is niet voldoende, langdurige samenwerking en zakenrelaties ontstaan pas wanneer er wederzijds vertrouwen ontstaat. Je zal er snel genoeg achter komen dat het onderhouden van je netwerk tijd en geld kost. Bedenk hierbij altijd dat een goede zakenrelatie meer waard is dan een éénmalige opdracht.

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wie jouw tijd als ZZP-er waard is. Zo moet je op een gegeven moment een zesde zintuig gaan ontwikkelen om de mensen te herkennen aan wie jij in je loopbaan wat zult hebben. Zo begin je met je LinkedIn connecties; streep simpelweg de mensen af waar je op zakelijk gebied niks voor kan betekenen. Zo blijft er een waardevolle lijst over van mensen die dus extra aandacht verdienen.

Ten tweede is het belangrijk om in te schatten welke hoeveelheid aandacht iemand nodig heeft. Met sommigen heb je al wel eens zaken gedaan, met andere nog niet. Soms is het al voldoende om even kort iemands gezicht te zien op een bijeenkomst in het vakgebied of bij een kennis, op andere momenten zal de relatie iets meer inzet vereisen. Een kop koffie doet ook hier wonderen. Het ultieme excuus om even bij te kletsen, op de hoogte te blijven en op zoek te gaan naar mogelijkheden. Heb je weinig tijd? Wees efficiënt en ga lunchen! Zo combineer je je vrije tijd met zakelijke werkzaamheden en bespaar je dus tijd.

Ten slotte wil ik benadrukken dat ook hier oprechtheid belangrijk is. Wees onzelfzuchtig en toon oprecht interesse in je gesprekspartner! What you give is what you get.

Vivian Vertelt is een initiatief van administratiekantoor Buro Freecon gevestigd in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Meer info? www.administratiekantoorregiorotterdam.nl

Geen reactie's

Geef een reactie