Voedingsgeheimen van deze zelfstandig ondernemer - Vivian Vertelt
15542
post-template-default,single,single-post,postid-15542,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

08 okt Voedingsgeheimen van deze zelfstandig ondernemer

Wanneer ik de hele dag thuis zit te werken, merk ik dat ik veel meer snack-behoefte heb dan wanneer ik bij een klant of buiten de deur werk. Het is raar maar waar, maar de aantrekkingskracht van mijn koel-en voorraadkast is bijzonder sterk. Liefst zit ik de hele dag met iets in mijn mond. En dan heb ik het niet over wortels, maar over dropjes, koekjes, chocolaatjes en al dat andere waarvan de verpakking altijd veel te snel leeg is. Een rol koekjes gaat bij mij nooit langer mee dan 1 dag. Als ik met mijn gedachten verzonken ben in mijn werk, schuif ik de ene na de andere naar binnen en als ik dan opschrik als er nog maar twee in de verpakking zitten, vind ik dat ik die ook maar beter kan eten, want twee koekjes bewaren is eigenlijk niets bewaren, toch!?

Je snapt mijn punt, ik ben een snoepkont en een lekkerbek! En als ik niet oppas schuif ik dagelijks een rol koekjes naar binnen. Dus om er voor te zorgen dat ik als ZZP’er niet verander in een tientonner, heb ik een aantal regels voor mezelf opgesteld die me de thuiswerkdag doorhelpen op een verstandige en gezonde wijze. Zie hier de voedingsgeheimen van deze zelfstandig ondernemer.

 

Blokken

Mijn werkdag telt gemiddeld 8 uur. De ene keer wat langer en dan weer eens wat korter. Maar over het algemeen kan ik mijn dag prima in blokken indelen. Om 7 uur zit ik aan het ontbijt. In mijn geval is dit meestal een bakje havermout met fruit of een paar eitjes op crackers. In ieder geval een goede bodem om de dag mee te starten. Na dat ontbijt deel ik mijn dag in in blokken van 2,5 a 3 uur. Na ieder blok mag ik dan weer wat eten. Als je jezelf aanwent dat je om de 2,5 a 3 uur een snack en een maaltijd afwisselt, zul je merken dat je al snel went aan dit ritme. Omdat ik nu precies weet wanneer ik weer ‘mag’ eten, is mijn snackbehoefte vele malen minder!

Na het ontbijt eet ik dus tegen een uur of 10 mijn eerste snack. Dit kan fruit zijn, een mueslireep, yoghurt of een shake. Net waar ik zin in heb en wat ik in huis heb natuurlijk. Na die snack kan ik dan prima door tot half 1 voor de lunch. Ik ga een half uurtje zitten voor mijn lunch. Niet achter de computer, maar even aan tafel met een tijdschriftje ofzo. Even geen werk aan mijn hoofd en even bewust bezig zijn met het eten dat ik eet. Rond een uur of een schuif ik dan weer achter mijn laptop en kan ik het volgende blok weer aan zonder te snacken. Om een uur of vier neem ik dan weer een tussendoortje, waarop ik mijn dag prima red tot ik de laptop dichtklap rond 6 uur. Mijn werkdag zit erop en ik mag gaan nadenken over mijn avondeten! Weer een koekloze werkdag overleefd!

Vivian Vertelt is een initiatief van administratiekantoor Buro Freecon gevestigd in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Meer info? www.administratiekantoorregiorotterdam.nl

Geen reactie's

Geef een reactie