Geen ZZP-er zonder klanten! - Vivian Vertelt
15552
post-template-default,single,single-post,postid-15552,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

14 okt Geen ZZP-er zonder klanten!

Een van de moeilijkste dingen als ZZP’er is voor de meesten toch wel het vinden van klanten. Niet iedereen begint met een bak vol connecties die staan te springen om je aan te nemen voor een klus. Je zult dus ook goed je best moeten doen om aan de bak te komen. Dat betekent netwerken, lobbyen, je ogen en oren open houden, niet bang zijn om jezelf te presenteren en oprechte sales bedrijven. Ik zal je vertellen hoe ik aan enkele van mijn klanten gekomen ben, want ook dat was hard werken! Maar hard werk betaalt zichzelf altijd wel terug!

SOLLICITEREN VERLEER JE NOOIT

Zelfs als je ZZP’er bent, moet je blijven solliciteren. Want net als dat jij niet weet waar jij je opdrachtgevers vandaan moet halen, weten de meeste bedrijven niet waar zij hun ZZP’er vandaan moeten halen. Speur dus met regelmaat de verschillende vacaturesites af op zoek naar ZZP functies. Neem iedere sollicitatie uiteraard serieus en besteed er voldoende tijd aan. Iedere opdracht is immers uniek, dus dezelfde brief blijven versturen werkt niet. Als je je best doet, zul je er absoluut opdrachten uithalen en heb je die tijd die je erin hebt gestopt zo terug verdiend.

NETWERKEN

De meeste ZZP’ers halen hun opdrachten uit netwerk momenten. Daarmee bedoel ik niet dat je iedere netwerkborrel in de omgeving moet gaan afstruinen, maar pak de momenten die je krijgt om jezelf te promoten wel echt met beide handen aan. Zoals ik in mijn eerdere blogs al schreef; blijf altijd dicht bij jezelf en wees oprecht! Zorg dat je altijd kaartjes op zak hebt en dat je niet te verlegen bent om iemand aan te spreken of te vertellen wat jij denkt of advise te geven. Je zult merken dat advies geven zonder direct jezelf te verkopen, met regelmaat zal leiden tot een offerteaanvraag. Daarna ligt de bal volledig bij jou. Wat ga je verkopen en hoe ga je die potentiële klant over de streep trekken? Onthoud dat eerlijkheid het langst duurt, dus zorg voor eerlijke prijzen, kloppende uren en passend advies.

VIA VIA

Ook voor het binnenhalen van klanten geldt; ons kent ons. Wanneer je een gedeelde connective hebt, krijg je al een voet tussen de deur. Dat doe je heel simpel door je werk altijd goed te doen en betrokken te zijn met je opdrachtgevers. Zorg dat jij onmisbaar wordt! Een tevreden opdrachtgever zal namelijk altijd zorgen voor mond tot mond reclame. Voor je het weet bieden de nieuwe opdrachten zich aan!

Succes met het vinden van jouw nieuwe klanten! Vind je het leuk om ‘gebruik’ te maken van mijn netwerk bij jouw speurtocht naar nieuwe opdrachtgevers? Link dan met me via LinkedIn!

Vivian Vertelt is een initiatief van administratiekantoor Buro Freecon gevestigd in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Meer info? www.administratiekantoorregiorotterdam.nl

Geen reactie's

Geef een reactie