Drie tips voor de BTW-aangifte - Vivian Vertelt
15563
post-template-default,single,single-post,postid-15563,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

20 okt Drie tips voor de BTW-aangifte

De maand oktober tikt langzaam weg, nog een paar dagen te gaan voordat november begint en nog maar een paar maanden totdat we officieel het nieuwe jaar in gaan. Maar voor het zover is, moet er nog iets gebeuren. Een simpele taak die ik vaak tot het laatst uitstel: De BTW-aangifte.

Aangezien de Belastingdienst geen reminders meer stuurt per post, moet ik echt zorgen dat ik niet vergeet om mijn BTW-aangifte te doen. Ik denk dat elke ondernemer dit het liefst zo lang mogelijk uitstelt. Het is pijnlijk om iedere keer het geld dat lekker drie maanden op je spaarrekening staat weer af te moeten staan. Ondanks dat je van te voren al weet dat je BTW altijd weer moet afstaan, het went nooit. Maar niet, of te laat betalen is ook geen optie! De boetes die daarvoor gehanteerd worden zijn niet misselijk. Je betaalt namelijk 3% over het bedrag dat je hebt verzuimd te betalen. Hoe meer je moet afdragen, hoe hoger de boete dus. Betalen is zuur, maar niet of te laat betalen maakt het alleen nog maar zuurder. Heb jij ook moeite met die BTW-aangifte iedere keer? Ik heb drie tips voor je die het doen van je BTW-aangifte een stuk gemakkelijker (niet leuker) maken!

SMS allert dienst

Gelukkig heb ik nog nooit een boete gehad, maar eigenlijk is dat een wonder. Ondanks dat het namelijk netjes in mijn agenda staat iedere drie maanden, ontglipt het te snel aan mijn gedachten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om mezelf beter te herinneren aan die aangifte! En wat blijkt, de Belastingdienst heeft de papieren post vervangen voor een sms. In plaats van een brief, kun je dus een sms ontvangen waarin staat dat het weer tijd is voor de BTW-aangifte! Ideaal! Opgeven voor deze service doe je hier: sms-alert van de Belastingdienst.

De Kleineondernemersregeling (kor)

Wanneer je nog niet zo veel verdient met je ZZP werk, is het pijnlijk om dan ook nog die BTW af te staan. Heb jij al gehoord van de kleineondernemersregeling? Wanneer je in een jaar minder dan 1.883 euro aan BTW moet betalen, hoef je misschien helemaal geen btw af te dragen! Sterker nog, in sommige gevallen hoef je niet eens meer je omzet aan te geven bij de Belastingdienst. De kleineondernemersregeling (kor) is dus zeker interessant om eens te onderzoeken! In mijn volgende blog ga ik je hier alles over vertellen. Wil je alvast meer weten? Bekijk dan even de website van de Belastingdienst.

Uitstel aanvragen

Je aangifte moet binnen één maand na afloop van het tijdvak bij de Belastingdienst binnen zijn. Mocht het je niet lukken om binnen de gestelde tijd je BTW-aangifte te doen, dan kun je uitstel aanvragen. Let wel op: uitstel aanvragen kan niet zomaar. Het kan alleen in uitzonderlijke situaties. Wil je weten of jij uitstel zou kunnen aanvragen? Bekijk dan ook de website van de Belastingdienst.

Wil je meer tips van mij? Of wil je kennis maken? Link dan met me op LinkedIn! Ik sta altijd open voor nieuwe contacten!

Vivian Vertelt is een initiatief van administratiekantoor Buro Freecon gevestigd in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Meer info? www.administratiekantoorregiorotterdam.nl

Geen reactie's

Geef een reactie