Aan de slag met je gunfactor - Vivian Vertelt
15833
post-template-default,single,single-post,postid-15833,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

14 apr Aan de slag met je gunfactor

De gunfactor, is het een soort toverwoord, net als de X-factor of is de gunfactor een concreet handvat om als ZZP-er mee aan de slag te gaan?

Toen ik voor het eerst van de gunfactor hoorde, dacht ik er het mijne van. Totdat ik me laatst afvroeg hoe het nu komt, dat een opdrachtgever juist MIJ zijn werk toevertrouwt en niet een andere ZZP-er of een gerenommeerd bureau. Ik dook er eens in.

In veel gevallen kan je je als ZZP-er niet onderscheiden op prijs of kwaliteit. De gunfactor is dan wat de doorslag geeft bij het binnenhalen van een nieuwe opdracht. En gelukkig blijkt nu deze gunfactor stukken minder wazig dan de X-factor, je kunt er namelijk weldegelijk zelf invloed op uitoefenen.

De opdrachtgever gunt het jou, omdat jij zijn vertrouwen weet te winnen. En dat doe je door authentiek te zijn. Nu klinkt authentiek tegenwoordig als bruin brood van de Jumbo, maar zo bedoel ik het hier juist niet. Met authentiek bedoel ik dat jij je eigen herkenbare zelf bent: jouw verhaal klopt op alle fronten. Jouw foto op Linked-in, de eerste e-mail die je verstuurt, de toon en stijl van deze mail, de manier waarop je binnenkomt bij een eerste afspraak en hetgeen je vertelt – het hele plaatje moet kloppen.

Zo win je het persoonlijke vertrouwen van de klant en verkoop je jezelf (en je dienst) met je ziel en zaligheid in plaats van met je hoofd.

Wat ik mooi vind aan dit fenomeen, is dat het zowel voor de beginnende ZZP-er als voor de oude rot in het vak een interessante manier is om eens naar je eigen presentatie te kijken. Hoe maak je jouw verhaal nog meer kloppend en dus zo authentiek mogelijk?

Aan de slag! Ik ga mijn eigen herkenbare zelf wat verder ontdekken en uitwerken. En jij?

Voor deze blogpost raadpleegde ik sites van deze twee ‘goeroes van de gunfactor’:

 

Michiel Cobben, de Gunfactor

Gertien Beijering Gunfactorverhoger en het Gunningswiel

Vivian Vertelt is een initiatief van administratiekantoor Buro Freecon gevestigd in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Meer info? www.administratiekantoorregiorotterdam.nl

 

 

14 Reactie's
 • Gertien Beijering
  Geplaatst op 22:37h, 01 juni Beantwoorden

  Bedankt Vivian voor jouw verwijzing naar mij als ‘gunfactor goeroe’. Mijn complimenten voor jouw blog. Mooi geschreven en het klopt als een bus. Warme groet, Gertien Beijering

  • Vivian
   Geplaatst op 10:19h, 07 juni Beantwoorden

   Hoi Gertien,

   Dank voor je compliment en de inspiratie voor het blog over de Gunfactor!

   Groet, Vivian

 • Vivian Vertelt | 12 punten voor beursdeelname
  Geplaatst op 10:44h, 14 juni Beantwoorden

  […] eerst in contact komen! Denk hier van tevoren over na en lees misschien nog eens de post over de Gunfactor […]

 • 12 punten voor beursdeelname - Buro Freecon
  Geplaatst op 16:25h, 14 juni Beantwoorden

  […] eerst in contact komen! Denk hier van tevoren over na en lees misschien nog eens de post over de Gunfactor […]

 • Vivian Vertelt | Blijf in dat hoofd: 14 do’s voor e-mailmarketing
  Geplaatst op 09:53h, 16 augustus Beantwoorden

  […] met hoe en wie je zelf bent. Lees er nog even wat meer over in de post die ik ooit schreef over de Gunfactor. Het hele plaatje moet […]

 • Blijf in dat hoofd: 14 do’s voor e-mailmarketing - Buro Freecon
  Geplaatst op 16:16h, 16 augustus Beantwoorden

  […] met hoe en wie je zelf bent. Lees er nog even wat meer over in de post die ik ooit schreef over de Gunfactor. Het hele plaatje moet […]

 • Identiteit, stijl en kleur (juist) voor ZZP’ers! - Vivian Vertelt
  Geplaatst op 10:43h, 02 november Beantwoorden

  […] Jezelf zijn, jezelf optimaal presenteren en een indruk achterlaten. Ik moest ineens weer aan de Gunfactor denken. Kijk eens goed naar jezelf (en jouw onderneming). Wie ben jij, wat is jouw identiteit, […]

 • Identiteit, stijl en kleur (juist) voor ZZP’ers! - Buro Freecon
  Geplaatst op 16:18h, 02 november Beantwoorden

  […] Jezelf zijn, jezelf optimaal presenteren en een indruk achterlaten. Ik moest ineens weer aan de Gunfactor denken. Kijk eens goed naar jezelf (en jouw onderneming). Wie ben jij, wat is jouw identiteit, […]

 • Huisstijl? Check! - Vivian Vertelt
  Geplaatst op 11:51h, 17 november Beantwoorden

  […] schreef het laatst ook al – als ZZP’er BEN je je merk. En als je je nog het blogbericht over de gunfactor kunt herinneren – hoe duidelijker en consistenter je je presenteert, hoe betrouwbaarder je […]

 • Huisstijl? Check! - Buro Freecon
  Geplaatst op 16:21h, 17 november Beantwoorden

  […] schreef het laatst ook al – als ZZP’er BEN je je merk. En als je je nog het blogbericht over de gunfactor kunt herinneren – hoe duidelijker en consistenter je je presenteert, hoe betrouwbaarder je […]

 • ZZP'ers schrijven zelf - Vivian Vertelt
  Geplaatst op 18:08h, 22 maart Beantwoorden

  […] website, LinkedIn profiel. Kan je je het blog over de Gunfactor nog herinneren (nee, niet erg hoor, hier lees je het terug). Het belangrijkste aan ondernemen met de gunfactor is dat je zo veel mogelijk jezelf bent en […]

 • ZZP’ers schrijven zelf - Buro Freecon
  Geplaatst op 16:14h, 23 maart Beantwoorden

  […] website, LinkedIn profiel. Kan je je het blog over de Gunfactor nog herinneren (nee, niet erg hoor, hier lees je het terug). Het belangrijkste aan ondernemen met de gunfactor is dat je zo veel mogelijk jezelf bent en […]

 • Reviews - Vivian Vertelt
  Geplaatst op 08:34h, 31 mei Beantwoorden

  […] Voor ‘gewone’ service wil ik dus geen review geven. Beh, weer een verzoek om een beoordeling… Tenzij het leuk is verpakt! Tenzij ik word verleid met een goede grap, een leuk vooruitzicht (kom maar door met die tegoedbon of kortingscode, want dat zie je natuurlijk ook steeds meer). Als de toon van de vragenlijst of de uitnodiging me raakt, als die in lijn ligt met de eerder geleverde dienst, ronduit vrolijk is of geestig, dan doe ik graag mee! Komt dus weer neer op de gunfactor. […]

 • Reviews - Buro Freecon
  Geplaatst op 16:21h, 31 mei Beantwoorden

  […] Voor ‘gewone’ service wil ik dus geen review geven. Beh, weer een verzoek om een beoordeling… Tenzij het leuk is verpakt! Tenzij ik word verleid met een goede grap, een leuk vooruitzicht (kom maar door met die tegoedbon of kortingscode, want dat zie je natuurlijk ook steeds meer). Als de toon van de vragenlijst of de uitnodiging me raakt, als die in lijn ligt met de eerder geleverde dienst, ronduit vrolijk is of geestig, dan doe ik graag mee! Komt dus weer neer op de gunfactor. […]

Geef een reactie