Vakantie: waardevoller dan je denkt - Vivian Vertelt
15925
post-template-default,single,single-post,postid-15925,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

26 jul Vakantie: waardevoller dan je denkt

Raar hoe dat soms gaat, ik wilde eigenlijk een blog over burnout bij ZZP’ers gaan schrijven, maar vond het belangrijker om in de vakantietijd iets anders te benadrukken – iets dat  misschien wel voor veel ZZP’ers interessant is vanwege het feit dat het zo moeilijk is om het werk achter je te laten.

Ik lag wakker na het lezen van een Blink over ‘Stuffocation – Living more with less’. Nu heb ik daar al eerder over geschreven dus ik zal niet weer beginnen over opgeruimde bureaus et cetera. Hetgeen me van deze Blink echter het meeste bijbleef was dat ervaringen misschien wel je meest waardevolle bezit zijn. Ik legde de link met de film ‘Inside Out’ waarin een klein meisje na haar verhuizing haar kernherinneringen dreigt kwijt te raken. Aan het ontbijt bespraken we onze eigen kernherinneringen en kwamen we tot de conclusie dat heel veel van deze belangrijke herinneringen en gebeurtenissen die we allemaal los van elkaar hadden, heel vaak tijdens een vakantie zijn ontstaan.

Logisch misschien, je bent in een andere omgeving, meestal vertoon je ander gedrag dan normaal, maar juist het feit dat je los bent van het gewone ritme, je TV, je werk, school, sleur maakt dat er tijd is om te beleven. Om alleen of met elkaar dingen mee te maken, te ervaren en dus eigenlijk ongemerkt heel waardevol bezit te creëren.

Ik dacht altijd dat onze wandeltochten in de bergen zo waardevol waren omdat we een gezamenlijke prestatie neerzetten. Nu weet ik dat ze vooral zo belangrijk zijn vanwege de gezamenlijke ervaring die we ermee creëerden.

Het bewijst maar weer eens het nut en het belang van een vakantie. Of je ergens in het buitenland door een dorpje slentert, in een bos verdwaalt, op de motor zit, iets meemaakt aan het zwembad of zelfs wanneer je toerist bent in je eigen stad, maak jezelf los van de dagelijkse gang van zaken en beleef. In veel gevallen kan je er nog jaren op teren.

Fijne vakantie!

Als PS nog een linkje naar een artikel in de Huffington post waarom ik erg moest lachen: ga je deze zomer op vacation of on a trip?

Vivian Vertelt is een initiatief van administratiekantoor Buro Freecon gevestigd in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Meer info? www.administratiekantoorregiorotterdam.nl

 

 

3 Reactie's
 • Vakantie: ook zzp'ers kunnen best even helemaal niets doen
  Geplaatst op 12:18h, 19 oktober Beantwoorden

  […] houd het maar op een hele grote inschattingsfout. (Want schreef ik zelf niet eerder over het nut van vakantie?  ) Het zal een bekende valkuil zijn voor veel ondernemers: het werk nooit eens ‘uit zetten’. […]

 • Vakantie, even helemaal niets - Buro Freecon
  Geplaatst op 16:16h, 19 oktober Beantwoorden

  […] houd het maar op een hele grote inschattingsfout. (Want schreef ik zelf niet eerder over het nut van vakantie?  ) Het zal een bekende valkuil zijn voor veel ondernemers: het werk nooit eens ‘uit zetten’. […]

 • Vakantie, even helemaal niets – Buro Freecon
  Geplaatst op 14:47h, 29 december Beantwoorden

  […] houd het maar op een hele grote inschattingsfout. (Want schreef ik zelf niet eerder over het nut van vakantie?  ) Het zal een bekende valkuil zijn voor veel ondernemers: het werk nooit eens ‘uit zetten’. […]

Geef een reactie