Bijscholen? Vraag een scholingsvoucher aan! - Vivian Vertelt
16063
post-template-default,single,single-post,postid-16063,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
scholingsvoucher UWV

11 okt Bijscholen? Vraag een scholingsvoucher aan!

Bijscholen via een scholingsvoucher via het UWV? Maar ik ben toch niet werkloos! Fantastisch nieuws: scholingsvouchers zijn ook beschikbaar voor zelfstandigen, zelfs voor mensen met een arbeidsovereenkomst. Als je maar een opleiding of bijscholing gaat volgen in de richting van een ‘kansberoep’ of een ervaringscertificaat (EVC).

Meer opleiden in kansberoepen minder werkloosheid

Vanwaar deze mooie regeling? Het kabinet ondersteunt werkenden en werkzoekenden bij transities op de arbeidsmarkt, met als doel mensen aan het werk te houden en werkloosheid te voorkomen. Daarom wordt er gefocust op kansberoepen: beroepen waarbij de kans op werk gemiddeld of hoog is.

Voor mij zijn er flink wat opleidingen op het gebied van communicatie, marketing en online marketing beschikbaar. Maar er is veel meer: makelaardij, recruitment, accountancy, web development, zorg, onderwijs…. De lijst is lang en zeker even het bekijken waard. Hier kan je ‘m direct downloaden: Kansberoepen

Volledig gesubsidieerd

Ik belde wat schamper met opleidingsinstituut SRM en deed telefonisch de quick scan. Bleek ik met glans door de test te rollen! Ik kom hiermee dus in aanmerking voor een scholingsvoucher ter waarde van €2500,-. Tot nu toe hebben de kosten mij er altijd van weerhouden om een extra verdiepende opleiding te gaan doen. Maar door deze scholingsvoucher te benutten, kan ik nu volledig gesubsidieerd een Masterclass Social Media Marketing gaan volgen bij een gerenommeerd opleidingsinstituut.

Tegenprestaties

Ben ik de enige ZZP’er die dit tot nu toe heeft gemist? Want ik had er tot begin deze week nog nooit van gehoord, terwijl de regeling al geldt vanaf mei 2016 (loopt tot 31/12/2017 of zoveel te eerder de subsidiepot leeg is)
Zijn er misschien hele heftige tegensprestaties die van je verwacht worden waardoor het weinig populair is?

 • Ik moet mijn CV plaatsen op werk.nl Is dat erg? Ik denk van niet, wie weet haal ik er zelfs een nieuwe opdracht uit – al vermoed ik dat niet.
 • Ik moet de opleiding van mijn privé-rekening gaan betalen, dus niet door je werkgever of via je zakelijke rekening. Probleem? Wat mij betreft niet. Ik heb een opleiding uitgezocht die onder het subsidiebedrag blijft. Mocht je een duurdere opleiding uitkiezen, dan lijkt me dit nog geen showstopper.
 • Ik mag maar een keer gebruik maken van deze regeling. Ook daar kan ik mee leven.

Grijp je kans

Ale je googelt op scholingsvoucher UWV zie je direct een hele rij opleidingsinstituten staan waar je de gesubsidieerde opleidingen kunt volgen EN die je per opleiding meer informatie kunnen geven. Ik zou zeggen, grijp je kans!

Zelf weten of je in aanmerking komt? Doe hier een online quickscan: http://www.kansberoepen.nl/quickscan

Vivian Vertelt is een initiatief van administratiekantoor Buro Freecon gevestigd in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Meer info? www.administratiekantoorregiorotterdam.nl

 

7 Reactie's
 • Titia
  Geplaatst op 11:54h, 11 oktober Beantwoorden

  Dank voor je tip! Ik ga ook eens kijken.

 • Bijscholen? Vraag een scholingsvoucher aan! - Buro Freecon
  Geplaatst op 16:24h, 11 oktober Beantwoorden

  […] bericht Bijscholen? Vraag een scholingsvoucher aan! verscheen eerst op Vivian […]

 • Jeroen
  Geplaatst op 09:56h, 12 oktober Beantwoorden

  Leuk blog en goed dat je aandacht geeft aan deze geweldige kans! En natuurlijk heel fijn dat we er in genoemd worden, hartstikke leuk dat je de masterclass social media marketing gaat volgen. Wie weet kom ik je daar tegen. 🙂

  De site kansberoepen.nl is trouwens geen onafhankelijke website, maar een website van de NCOI groep, ze tonen daarom alleen maar opleidingen die zij zelf aanbieden. Je zult ons of andere beroepsopleiders die niet onder de NCOI groep vallen daar dus niet op tegenkomen. Wel handig om te weten voor iedereen die zich gaat oriënteren op opleidingen.

  Groeten!
  Jeroen van Woudenberg
  Programmamanager Online communicatie bij SRM

 • Vivian
  Geplaatst op 11:49h, 19 oktober Beantwoorden

  Hoi Jeroen,

  Dank voor je reactie. En dank voor je opmerking over de link. Ik was me daar zelf van bewust, maar goed dat je het nog even aanstipt.
  Wie weet tot in januari!

  Vivian

 • Steuer Rene
  Geplaatst op 09:47h, 16 november Beantwoorden

  Tip:
  Bij Competence Factory een tiental trajecten die binnen UWV budget blijven op het gebied van online marketing en webdesign.
  24 november is daar een info avond ism het uwv.

 • Kaartjes of online aanwezigheid? - Vivian Vertelt
  Geplaatst op 14:22h, 17 augustus Beantwoorden

  […] Dat was een verplichting van het UWV om in aanmerking te kunnen komen voor een scholingsvoucher, waarover ik in het verleden schreef. Ik schaam me enigszins dat deze potentiële opdrachtgever me niet op een andere manier heeft […]

 • Kaartjes of online aanwezigheid? - Buro Freecon
  Geplaatst op 16:14h, 17 augustus Beantwoorden

  […] Dat was een verplichting van het UWV om in aanmerking te kunnen komen voor een scholingsvoucher, waarover ik in het verleden schreef. Ik schaam me enigszins dat deze potentiële opdrachtgever me niet op een andere manier heeft […]

Geef een reactie