ZZP en het OV, de NS Business Card - Vivian Vertelt
16104
post-template-default,single,single-post,postid-16104,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
NS Business Card

24 nov ZZP en het OV, de NS Business Card

Ik liep altijd te hannesen om mijn zakelijke OV-ritten te scheiden van m’n prive-tochtjes, helemaal sinds de introductie van de OV Chipkaart… Maar nu heb ik de oplossing: de NS Business Card. Ik dacht altijd dat ik die alleen maar kon aanvragen als ik d’r meteen een OV-abonnement van meer dan 4000 euro op zou zetten, maar niets is minder waar. De aanschaf van een NS Business Card is helemaal gratis! En zo gepiept, online aanmelden en binnen een paar dagen heb je je pas in huis.

Zonder opladen

En het is simpel! Om te beginnen hoeft je er geen tegoed op te zetten. Je geeft bij de online aanvraag je rekeningnummer op en je geeft de NS toestemming om achteraf automatisch het bedrag af te schrijven. Dat gebeurt overigens pas 30 dagen na ontvangst van de maandfactuur.

Voor trein, fiets, metro, bus, taxi etc etc

Je gebruikt je NS Business Card voor je treinreizen, maar ook voor alle andere vormen van openbaar vervoer. Ook een OV-fiets betaal je ermee. Zelfs het parkeren bij het station of het nemen van een taxi kan op de pof op je NS Business Card.

Extra abonnement op je NS Business Card

Trein je dagelijks van Utrecht naar Amsterdam voor je werk? Dan zet je een traject-abonnement op je kaart. Voor dit traject is er overigens nog een enorme pre van je NS Business Card; je hoeft namelijk geen toeslag te betalen om gebruik te maken van de ICE! (Geldt voor het hele traject Arnhem – Utrecht – Amsterdam v.v.)

Ook andere voordeel-abonnementen kan je gewoon toevoegen aan je zakelijke kaart – allemaal bij te bestellen in jouw “Mijn NS” omgeving, waar je ook je ritten en facturen kunt inzien.

Zelfs internationaal

Ook fijn, zelfs internationale treinreizen boek je op en met je zakelijke kaart. Handig, in Nederland in elk geval geen gedoe met losse tickets, of aparte tickets op je mobiel EN dus allemaal in een overzichtelijke factuur. (Ben je eenmaal in het buitenland dan is je NS Business Card geen geldig vervoersbewijs meer en moet je jammer genoeg toch je printje of mobiel tevoorschijn toveren voor de conducteur.)

BTW

BTW op een treinkaartje? Ik wist nooit welk tarief er gold, laat staan waar ik het zou kunnen vinden. Op de factuur van jouw NS Business Card wordt de BTW keurig gespecificeerd. Op de bijlage bij de factuur zie je zelfs de specifieke trajecten die je hebt afgelegd en andere producten zoals parkeren, OV fiets of taxiritten.

Doen!

Ik weet het, ik klink als een regelrechte NS commercial, maar ik kan het echt iedereen aanraden. Kost niets en levert alleen maar gemak op. EN ik ga nu net iets vaker met het OV dan voorheen, toch ook niet verkeerd!

Hier vind je meer informatie, speciaal voor ZZP’ers

Vivian Vertelt is een initiatief van administratiekantoor Buro Freecon gevestigd in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Meer info? www.administratiekantoorregiorotterdam.nl

2 Reactie's
 • Ernst
  Geplaatst op 10:13h, 25 november Beantwoorden

  Ik maak sinds enige tijd gebruik van deze kaart en onderschrijf alle voordelen die hier genoemd worden. Voor mij is er nog een ander belangrijk punt en dat is de integratie met de app van NS. Klassewissel, overzicht van transacties, echt ideaal.

  • Vivian
   Geplaatst op 06:54h, 01 december Beantwoorden

   Hoi Ernst, dank voor je reactie EN je tip voor de app!

Geef een reactie